tiistai 31. toukokuuta 2016

Ompeluvimma saa jatkoa

Kädet on olleet täynnä kankaita, puikkoja ja lankoja, arjen haasteista huolimatta! Tälläkin kertaa valmiiksi on tullut vaatteita niin itselle kuin jälkikasvullekin.

Äidille ja pojalle mätsäävät collarit! Huppari on Suuren käsityön numerosta 1/2012. Housut ovat Noshin Baggyt - kaavat niihin löytyvät täältä. Koko on 92, joka on vielä reilu, mutta leveiden nilkkaresorien ansiosta menevät jo noin 85-senttiselle hyvin.Vaateinventaariossa huomasin, että pikkumiehellä.oli vain kolmet shortsit tulevaa kesää varten. Kahlasin useat käsityölehdet läpi, kunnes löysin sopivat rennot trikooshortsit Ottobren kesälehdestä 3/2016. Näihin sai hyvin käytettyä jämäpalaksi jääneen työkonekankaan suikaleen. Muutenkin näihin voi hyödyntää hyvin tilkkulaatikkoa, sillä jokainen kolmesta kaavakappaleesta mahtui A4-arkeille!Teepaitoja pojalla oli jo tarpeeksi, mutta tein silti pari lisää omilla kuvioilla. Haisuli rokkaa tällä hetkellä, ja Transformers on taas isän mieleen... Kuviot toteutin kangastussilla, enkä enää toiste ala värittelemään näin suuria pintoja tusseilla! Ompelujälki sisäpuolella on karmea, kun ei sitä saumuria ole huolittelussa mukana. Nämä kaavat löytyvät Suuresta Käsityöstä numero 6-7/2009.

Hihaton paita vielä takaa.

Itselleni tein myös shortsit jostain tuntemattomasta kankaasta, joka oli eksynyt kangaslaatikkoon. Kaava on jälleen Suuren Käsityön, numerosta 7/2011. Mainittakoon, että kaavaan lienee eksynyt virhe, sillä vyötärön alavarasta tuli liian lyhyt juuri taskupussin leveyden verran.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti