perjantai 6. toukokuuta 2016

Kesäisiä ompeleita

Innostus ompeluun on löytynyt siinä laajuudessa, etteivät päivän valveilla vietetyt tunnit tahdo riittää kaikkiin ideoihin! Tässä joitain valmiiksi saattuja tekeleitä.


T-paita tilaamastani jämätrikoosta, koko 92 ja malli Suuri Käsityö 7/2010. Etukappale on kahdesta osasta tehty, jotta kangas riitti koko paitaan.
Itselleni tein kesämekon joskus saamastani trikoosta. Malli on Suuresta Käsityöstä 10/2012. Muutin vain hihat puolipitkistä lyhyiksi ja helman leveämmäksi.

Hattuja!


Ruudullinen hattu on lahja ystävän vauvalle. Tähän käytin netistä ja Suuresta Käsityöstä löytämiäni ohjeita, joista oikeastaan koostin aivan oman kaavani, jotta sain siitä mieleisen.

Kukkahatun oli tarkoitus tulla lahjaksi, mutta en pitänytkään sen kuosista enkä mallista. Ohje on blogista I Married Superman, Sun Hat. En kuitenkaan ruvennut tulostamaan kaavaa, vaan piirsin sen mittojen mukaan haluamassani koossa.

Lätsälippikset ovat pojalleni. Tein ensin kasvuvaralla yhden, mutta se oli ihan liian iso. Kangasta onneksi riitti, ja tein pienemmässä koossa toisen. Päällikangas on hiukan joustavaa, joten se on kokonaan tuettu tukikankaalla. Malli Suuri Käsityö 7/2012.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti