perjantai 15. huhtikuuta 2016

Mustin yövaipat

Tekaisin sarjatyönä kaksi yövaippaa, koska kaksi sellaista on jäämässä pieneksi. Päällimmäinen kangas on Metsolan joustofroteeta, printin nimi taitaa olla Musti.


Samasta kankaasta olen tehnyt pojalle housut. Ostin sen tori.fi:n kautta, ja koska tämä on niin ihana kuosi, halusin olla säästeliäs sen kanssa! Leikkasinkin vaippakappaleet siten, että läpät ovat erillisistä paloista; toisessa pelkät läppäkappaleet, toisessa koko takareuna.


Kaavat olen tehnyt mittailemalla nykyisiä sopivia vaippoja, pääasiassa Jadenan yövaippoja. Kopioita nämä eivät silti ole, sillä olen muutellut mittoja mieleisikseni. Sisäpuolella päällikankaan alla on vinoon leikattu (ja siten hiukan joustava) lakanakangas. Sisäkangas on bambujoustofroteeta, ja siihen on ommeltu kiinni pala hamppucollegea taskun sisäpuolelle. Lisäsin vaippoihin Onnikkaan imuihin yhteensopivat nepit, joten pystyn käyttämään halutessani valmiita imuja.

Tässä on nepeillä kiinni Onnikkaan valmis tuplapitkä läppä, jonka voi taitella taskuun sisälle.

Vaippaan sisimmäksi halusin myös samanlaisen imuratkaisun kuin Onnikkaan yövaipoissa, eli neppikiinniteisen tiimaimun. Näihin löytyy vielä helpohkosti jämäpaloja omista imukankaista, joten tein niitä pari itse. Ompelukoneella huoliteltu reuna elää hiukan saumurireunaan verrattuna, mutta eipä se käyttöä haittaa! Näissä sisäimuissa on kaksi kerrosta bambujoustista, joiden välissä on kerros lakanaa tukikankaana, ja alimpana on kerros hamppucollegea.


Mitä tästä opimme: Tästä lähin ohennan läppiin tulevien neppien alle jäävät saumavarat jo ennen kuin kokeilen neppien laittoa. Sen verta monta neppiä irtosi ja meni käyttökelvottomiksi näitä tehdessä...

Vaippojen päällikankaat ennen sisäkankaisiin liittämistä, vasemmalla sisäpuolelta ja oikealla ulkopuolelta. Etureunan nepit sekä tuplapitkän imun nepit on kiinnitetty tässä vaiheessa.

Sisäkankaat ennen kokoonompelua. Vasemmalla oikealta puolelta, oikealla nurjalta. Tiimaimun nepit on kiinnitetty.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti