perjantai 8. huhtikuuta 2016

Bodysta paita ja jatkopala

Sain vihdoin uuden ompelukoneen marketin halpiskoneen tilalle, ja ah, mitä autuutta sillä onkaan ommella! Kaikkia kommervenkkejä en ole vielä ehtinyt käymään läpi, mutta perustoiminnot olivat helppoja ja nopeita oppia.


Näin ensimmäisenä työnäni saksin selästä lyhyeksi jääneen bodyn paidaksi. Body on me&i-merkkiä, ja näissä (kuten monissa muissakin) tuppaa selkäpituus meillä loppumaan, koska käytämme enemmän tilaa vieviä kestovaippoja. Me&i käyttää bodeissaan hiukan "normaalia" pienempiä neppareita, joten en ole onnistunut löytämään niille sopivia jatkopalojakaan.

Nyt ratkaisin oikeastaan kaksi pulmaa kerralla, ja tein ylijääneistä paloista neppeineen jatkopalan muita saman merkin bodeja varten!Bodeja voi näin jatkokäyttää myös, jos nepit ovat irronneet tai rikkoutuneet, tai jos vain tykkää enemmän paidoista, ja tahtoo käyttää jotain tiettyä kuosia, jota ei saa paitana. Huomioon otettavaa on se, että usein bodyt ovat sivuista lyhyehköjä, ja kääntövaraa täytyy tällöin laittaa säästeliäästi. Itse purin tuota bodyn alareunan punaista reunaketta sivusaumojen kohdalta sen verran, että sain leikattua pingviinikankaan aivan alareunasta asti. Leikkasin suoraan sivusaumasta sivusaumaan, tehtyäni viivottimella katkoviivat. Reunan huolittelin ja käänsin noin 1,5 cm, kääntämättä huolittelureunaa päärmeen alle. Toki alareunaan voi lisätä vaikkapa resoria, jos paita tuntuu muuten jäävän liian lyhyeksi. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti