perjantai 2. syyskuuta 2016

Mitä ihmettä?

Piikalla on ollut kirjoittelussa pitkä tauko, ja siihen on tietysti myös hyvä syy: Melko tarkkaan kuukausi sitten meidän perheestämme tuli ensiasunnon omistajia! Löysimme vaatimattoman, mutta idyllisen rivitalokolmiomme erilaisten sattumien kautta, kun ensin olimme tutstuneet hyvin kirjavaan joukkoon omakotitaloja ja jopa harkinneet kerrostalokaksion ostamista.

Asunnon oston seurauksena olemme tietenkin muuttaneet, mikä on vienyt kovasti aikaa ja voimia. Käsitöille on löytynyt aikaa vaihtelevasti, mutta muuton yhteydessä olen saanut myös uutta mielenkiintoa kauan sitten hukkuneiden keskeneräisten töiden sekä unohtuneiden lanka- ja tarvikevarastojen löytyessä laatikoista.

Kerrostalosta rivitaloon muuttaminen on tuonut arkeen sekä helpotuksia että haasteita. Enää ei tarvitse kantaa kiukuttelevaa taaperoa ostoskassien kera kolmanteen kerrokseen, mutta lähimpään kauppaan on jo sitten parin-kolmen kilomterin pyöräily entisen 100 metrin sijaan. On ihanaa saada kaikki pyykit kuivumaan omalle terassille, mutta pihatöiden tekeminen on vielä kovasti hakusessa. Olen opetellut kompostorin käyttöä, sillä sellainen oli jätetty takapihallemme. Myös oman saunan käyttämistä on harjoiteltu, ja paljon uusia talous- ja pihatarvikkeita hankittu.

Pyrin päivittelemään pajaan useammin, kunhan saamme kodin mukavasti asuttavaan kuntoon. Sitä odotellessa annan pajan lukijoille tehtävän! Kuvassa on yksi niistä hukkuneista keskeneräisistä käsitöistä. Arvaatteko, mikä siitä on tulossa? Kuvanottohetkellä työ odottaa päättelyä, ja siinä on aika monta silmukkaa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti